“Kötelező az energetikai szakreferens igénybevétele?”

“2016. december 21-től kötelező egy független energetikai szakreferens igénybevétele a jelentős energiafogyasztású gazdálkodó szervezetek számára. A szakreferenseket a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál kell bejelenteni. ”


A vállalkozás mérete, a foglalkoztatottak száma nem mérvadó, ezért a kis-és középvállalkozások is érintettek. Számos olyan kérdéssel találkoztunk a témával kapcsolatban, melyeknek megválaszolására kiváló lehetőséget nyújt a tárgyi rendezvénysorozat. A kedves érdeklődőknek alkalmuk nyílik arra, hogy tapasztalt szakértőket faggassanak a témához kapcsolódóan, illetve hogy a beszámolóikból hasznos információkhoz jussanak.


Résztvevő szakértők:

Hunyadi Sándor (Hunyadi Kft), Baracskai Attila (KONsys Kft), Szakos Péter (ELSZÖV Automatika Kft), Virga Gábor (Berg Energy)


Témakörök:

  • Hunyadi Sándor, Hunyadi Kft- A szükséges energetikai eszköztár rendszerszintű bevezetése, bemutatása esettanulmánnyal
  • Kávé szünet
  • Baracskai Attila, KONsys Kft- Mérések, kimutatások, riportozási feladatok megoldása, az energetikai szakreferens szükséges eszköztárának biztosítása
  • Virga Gábor, Berg Energy- Az energetikai szakreferensekkel és rájuk vonatkozó rendeletekkel, elvárásokkal kapcsolatos praktikus tudnivalók
  • Szakos Péter, ELSZÖV-Automatika Kft- Épületautomatikai esettanulmány energetikai szempontból
  • Kerekasztal beszélgetés és közönség kérdések

Helyszínek:

  • 2017.03.21 kedd, 13-16 óra,- Debrecen
  • 2017.03.28. kedd, 13-16 óra,- Budapest
  • 2017.03.30 csütörtök, 13-16 óra,- Győr

Regisztráció

Kérnénk minden kedves érdeklődőt, hogy mielőbb regisztráljon az aktuális rendezvényre, biztosítva ezzel helyét. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrációjához szíveskedjen megküldeni az alábbi információkat:

mely rendezvényre regisztrál:

név:

cégnév:

e-mail:

telefonszám:

esetleges kísérő személyek neve:

Jelentkezését szíveskedjen megküldeni a társszervező KONsys Kft. részére marketing@konsys.hu


Energetikai szakreferenst azon gazdálkodó szervezeteknek kell munkajogilag és társasági jogilag függetlenül igénybe venniük [EHR 7/A§(1)], amelyek éves energiafelhasználása meghaladja a tárgyévet megelőző három év átlagában:

a) 400.000 kWh villamos energiát,

b) 100.000 Nm3 földgázt vagy

c) 3.400 GJ hőmennyiséget.

Az EHT VII. fejezetének 17/B pontja [21/B§ és 21/C§], valamint az EHR 7/A paragrafusa foglalkozik az energetikai szakreferens feladatkörrel.

Elismert, szakértő partnereinkkel, szívesen válaszolunk esetleges kérdéseikre.