Energiahatékonysági szolgáltatások az MSZ EN 15900 alapján

Általánosságban egy termelő vagy szolgáltató folyamat során előállított termék önköltségének nagy része az energiafelhasználásából adódik. Ebből kifolyólag a vállaltok kiadásainak jelentős részét az energia számlák teszik ki. A Hunyadi Kft. az Önök energia fogyasztásának és energia költségeinek csökkentésében kíván segítségére lenni az energiahatékonysági szolgáltatásaival.

Kisebb energiafogyasztásunknak elsősorban financiális haszna van. De a pénzügyeken túlmutatóan, a kevesebb energia vételezésével közvetve csökkentjük a szén-dioxid és más káros anyag kibocsátásunkat is, így nagyban hozzájárulunk környezetünk tehermentesítéséhez.

Cégünk az MSZ EN 15900 szabvány alapján nyújt Önnek energiahatékonysági szolgáltatásokat, amelynek az 1. ábrán láthatjuk a tipikus folyamatát. A felső sor az elvégzendő műveleteket, az alsó sor az elkészülő és leadásra kerülő dokumentációkat jelöli.

http://www.hunyadi.hu/sites/default/files/pageimage/kep_1.png

Az önálló feladatokat akár különböző felek is elvégezhetik, de a felelősséget az energiahatékonyságért általában egy fő viseli. Cégcsoportunk minden művelet elvégzését vállalni tudja, akár teljes körűen, akár csak egy részét tekintve az energiahatékonysági szolgáltatásnak.

Az energiahatékonysági szolgáltatás elején egyeztetünk Megrendelőnkkel, hogy pontosan min szeretne javítani (berendezésen, folyamaton, esetleg teljes üzemen). Ezt követi egy energiaaudit (A Hunyadi Kft. energiaauditjai az MSZ EN 16247 szabvány alapján készülnek.), ami szerves és elkerülhetetlen része a folyamatnak, ugyanis ez szolgáltatja a szükséges adatokat a tervezéshez.
Az energiaaudit során állapítjuk meg a lehetséges energiahatékonyság növelő intézkedéseket is, amelyeket átadunk Megrendelőnknek.

A tervezési folyamatot követően a Megrendelő választása és a szabvány alapján megvalósítjuk a kijelölt műveleteket. (Régi berendezések felújítása, lecserélése, karbantartási folyamatok fejlesztése, felhasználói szokások változtatására javaslat készítése, stb.) Végül elvégzünk egy vizsgálatot a fejlesztések után is. A projekt zárása egy dokumentáció átadásával történik, amely tartalmazz minden adatot az energiahatékonysági szolgáltatással kapcsolatban.

Amennyiben kérdése van a fent leírtakkal kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, ne habozzon, forduljon hozzánk bizalommal!