Művészetek Palotája

A Budapesti Művészetek Palotája 3 nagyobb intézmény mellett több kisebb színház teremnek, kiállításnak ad otthont. Egy ilyen, európai szinten is kiemelkedő létesítmény villamos energia minősége fontos kérdés az épület üzemeltetésében.

A feladat: energia monitoring

A létesítmény megfelelő minőségű villamos energiával történő ellátása kulcs kérdés az üzemeltető számára színházi előadások és TV közvetítések miatt. A lekötött teljesítmények, a fogyasztás, a felharmónikusok vizsgálata, a meddő és hatásos teljesítmények figyelése és a hálózati zavarok rögzítése fontos részét képezték a projektnek.

Megoldás

A pontos analízis érdekében a rögzített adatokat biztonságos adatbázisba mentettük. A megfigyelő állomás számítógépe és a műszerek közti kommunikáció Ethernet porton keresztül a belső hálózaton valósul meg. Az egyedi mérésekre a Hunyadi Kft által fejlesztett és a projekt részét képző mobil műszer ad lehetőséget, amelyben az UMG 605 mellett Janitza áramváltók kaptak helyet.

Választásunk azért esett az UMG 605-re, mert a Magyarországon is érvényben lévő MSZ EN 50160-as szabvány által meghatározott hálózati paraméterek vizsgálatára tökéletesen alkalmas.

Az ügyfél előnyei

A 8 db UMG 605-ös műszerből álló energia monitoring rendszer segítségével vizsgálhatja – az estéről estére változó feltételek mellett is– a működéshez elengedhetetlen, hálózat minőségét jelző paramétereket.

A telepített monitoring rendszer kialakítása lehetővé teszi a meddő teljesítmény figyelését és kompenzálásra ad lehetőséget. Az Online adatok figyelésével a lekötött teljesítmények túllépése elkerülhető. A mobil műszer lehetővé tette motorok, előadótermek egyedi monitorozását.

Alkalmazott technológia

 • Műszerek

  UMG 605
  # 52.16.027 8 eszköz

 • Kommunikáció

  Ethernet
  UMG 605

  Modbus, RS485
  Az UMG 605-ök között

 • Szoftver

  GridVis és UMG605 webes riport
  Beállítások, adatok gyűjtése, tárolása, grafikus megjelenítése, reportok készítése, online UMG605 adatok figyelése