Hálózatanalizátorok

A mai modern fogyasztók megbízható működéséhez elengedhetetlen az energiaellátás megfelelő minősége, illetve az ellátás megbízhatósága. Ennek ellenére napjainkban a modern energiaellátásban résztvevő egy- és háromfázisú hálózatokat nemlineáris elemek terhelik, melyek száma meredeken nő mind az ipari vállalati fogyasztóknál, mind az irodaépületekben. Ilyen terhelések lehetnek a elektronikus előtétű fénycsövek, IT-rendszerek kapcsolóüzemű tápegységei, az energiatakarékos izzók, frekvenciaváltók, klíma- és különböző légcserélő rendszerek.

Nem ritkák az inverteren keresztül a hálózatra kötött napelemrendszerek, illetve szünetmentes tápegységek sem. Ezek a típusú fogyasztók felharmonikusokkal “szennyezik” az 50 Hz-es hálózat alapfrekvenciáját, így torzítva a szinuszos áram és feszültség jelalakjait. A probléma forrása, hogy az elmúlt években jelentős mértékben megnövekedett az ilyen torzulásokat előidéző terhelések száma, melyek így akár károsan is befolyásolhatják a hálózatra csatlakozó további fogyasztókat. A Janitza hálózatanalizátorok segítségével naprakészen felügyelheti, a hálózaton fellépő rendellenességeket, ezzel megelőzve azok káros hatásait.

Ajánlat kérése

Janitza UMG 512

Multifunkciós hálózatminőség-analizátor MSZ EN 50160 és IEEE519, EN 61000-2-4 szerint, szivárgóáram-méréssel (RCM)

A Janitza UMG 511 bővített változata, amely az UMG 605-höz hasonlóan alkalmas az MSZ EN 50160-as szabvány szerinti mérésre. Digitális ki és bemeneteinek, illetve programozható belső memóriájának köszönhetően PLC funkciót is elláthat.

E-max teljesítményfigyelő kiegészítése a lekötött teljesítmény tartását segíti, szabadon programozható webszervere, egyedi távoli elérést tesz lehetővé. Emellett lehetővé teszi a szivárgó áramok mérését is.

Részletek

Janitza UMG 511

Multifunkciós hálózatminőség-analizátor MSZ EN 50160 és EN 61000-2-4 szerint

A Janitza UMG 510 bővített változata, amely az UMG 605-höz hasonlóan alkalmas az MSZ EN 50160-as szabvány szerinti mérésre. Digitális ki és bemeneteinek, illetve programozható belső memóriájának köszönhetően PLC funkciót is elláthat. E-max teljesítményfigyelő kiegészítése a lekötött teljesítmény tartását segíti, szabadon programozható webszervere, egyedi távoli elérést tesz lehetővé.

Részletek

Janitza UMG 509

Multifunkciós hálózatminőség-analizátor szivárgóáram-méréssel (RCM)

A Janitza UMG 509 színes grafikus kijelzővel rendelkező táblaműszer, mellyel a mért értékek könnyen helyszínen leolvashatóak. Oszcilloszkóp funkciójának és pontosságának köszönhetően alkalmas a feszültség és áram hullámalak megjelenítésére, tranziensek képernyőről történő leolvasására. Digitális ki és bemeneteinek köszönhetően impulzus és analóg bemenetei további mérőműszerek rendszerbe integrálását biztosítják.

Részletek

Janitza UMG 508

Multifunkciós hálózatminőség-analizátor MSZ EN 50160 szerint

A Janitza UMG 508 színes grafikus kijelzővel rendelkező táblaműszer, mellyel a mért értékek könnyen leolvashatóak a helyszínen. Oszcilloszkóp funkciójának és pontosságának köszönhetően alkalmas a feszültség és áram hullámalak megjelenítésére, tranziensek képernyőről történő leolvasására. Digitális ki és bemeneteinek köszönhetően impulzus és analóg bemenetei további mérőműszerek rendszerbe integrálását biztosítják.

Részletek

Janitza UMG 605

DIN sínre szerelhető kompakt hálózatanalizátor

A Janitza UMG 604 bővített változata, amely rögzíti a rövid- és hosszútávú flicker (villogás) jelenségét, illetve a felharmonikusokat 63. rendig. A mért értékek és a pontosság alapján alkalmas az érvényben lévő MSZ EN 50160-as szabványban foglaltak vizsgálatára, illetve a GridVis adatgyűjtő szoftver segítségével az automatikus szabvány szerinti riportgenerálásra.

 

Részletek

Janitza UMG 604

DIN sínre szerelhető kompakt hálózatanalizátor műszer

Belső memóriával, Ethernet porttal rendelkező sínre pattintható hálózatanalizátor, mely az alap villamos paraméterek mellett, képes a tranziensek, előre definiált események (Pl.: feszültségletörés, túláram) detektálására, jelzésére.

Biztosítja az áram, feszültség felharmonikusok vizsgálatát a 40. rendig, ezenkívül a torzítási tényezők (THD-I, THD-U) mérését. Modus RTU eszközként további modbus kommunikációra alkalmas eszközök adatgyűjtését, hálózatba illesztését teszi lehetővé.

Részletek