Kondenzátor mágneskapcsolók

A fázisjavító berendezésekben lévő kondenzátor telepek kapcsolása közben jelentős túláramok léphetnek fel. Különösen abban az esetben, ha a kondenzátorok kapcsolása egy már üzemben lévő berendezéssel párhuzamosan történik és rövidzárási állapot jelentkezik a rendszerben.  Ennek elkerülésére a speciálisan kialakított kondenzátor mágneskapcsolókat siettetett  zárású segédérintkezővel kapcsolt csillapító ellenállással látták el. A segédérintkezők így előbb zárnak mint a főérintkezők, aminek hatására a kondenzátorok töltése hamarabb történik és a bekapcsolás során fellépő áramcsúcsokat az ellenállás huzal tekercsek csillapítják. Megszakításkor a segédérintkezőknek nincs szerepe, így a fojtó megszakítási feszültsége nem okoz károsodást.

Ajánlat kérése

TDK-EPCOS mágneskapcsolók

Kondenzátor mágneskapcsoló

Az eszköz képes a bekapcsolási áramok csillapítására kisfeszültségű fázisjavító berendezéseknél, fojtóval ellátott és fojtó nélküli fázisjavító berendezések esetén is.

 

Részletek

Ducati Energia mágneskapcsolók

Kondenzátor mágneskapcsoló

Fázisjavító berendezések kapcsolására szolgáló eszköz, mely képes a bemeneti áramok korlátozására. Telepítése az egyfázisú deltakapcsolású kondenzátorokra történik.

Részletek